2023 National Service Training Agenda | Virtual

Wednesday, June 7, 2023				
12:00-1:00pm (60 min.)	Virtual Exhibit Hall			
1:00-1:45pm (45 min.)	Welcome and Opening Keynote Presentation Jamira Burley			
1:45-2:00pm (15 min.) Break				
2:00-3:15pm (75 min.) Block A	Professional Ethics and Obtaining a Certification in Volunteer Administration Credential Ashley Rieser	Restorative and AmeriCorps: Increasing DEI through RJ Approaches Ellen Williams	Creating a Trauma- Informed Work Space Cathy Lins	Making Training Meaningful: Child & Youth Care Certification Jessica McKinley & Joshua McKinley
3:15-3:45pm (30 min.) Break				
3:45-5:00pm (75 min.) Block B	Service is a Pathway to Success for Foster Youth Serita Cox & Summer Rogers	The Revolving Door of Volunteers – New Approaches to End the Dizziness Elisabeth Donovan	How to GET and KEEP your Volunteers Crystal Petry	Strong Systems for the Beginning of Member Service – Understanding Good Eligibility and Enrollment Practices Jennifer Cowart
Thursday 1 0 2022				
Thursday, June 8, 2023 12:00-12:45pm (45 min.)	Virtual Exhibit Hall			
12:45-2:00pm (75 min.) Block C	The L-Words of Volunteer Management: Listen, Learn, Lead Dana Litwin	From Cohort to Community: Training Civic Leaders for Service Ryan Weaver & Sara Heim	Grant Management 101 Scott S. Sheffler	How Do We Make National Service Sustainable? Barry Goodstadt & Rose Johnson
2:00-2:15pm (15 min.) Break				
2:15-3:30pm (75 min.) Block D	Shared Recruitment Strategies Jonas Kane & Kristen Bennett	Leading with Empathy Faith Saunders	You have a Superpower Here's how to Unlock It! Cyril Jefferson & Clarice Sigsworth	Introduction to Privilege, Bias, and Microaggressions in Volunteerism Maureen Bourgeois
3:30-3:45pm (15 min.) Break				
3:45-5:00pm (75 min.) Block E	You Can't Pour From An Empty Cup: Self-care and Wellbeing For You and Your Team Kate Scherr-Adams	Harnessing the Power of Vulnerability as a Leader and Grantmaker Katie Abbott & Thenera Bailey	Avoiding Questioned and Disallowed Costs Jerry Bertrand	Communicating your Data Story Colleen Kassouf-Mackey & Stephanie Lloyd
5:00-5:30pm (30 min.)	ASC Networking Event			